Endemit Boutique Hotel & Spa - Horní Bečva 1029, 756 57 Horní Bečva

  • cscs

    Restaurace

    Tam, kde se kvůli jídlu budete rádi vracet...

    Koncept otevřené kuchyně dává našim hostům možnost nahlédnout přímo pod ruce kuchařům, kteří zde vytváří jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou gastronomií. Použití čerstvých, lokálních surovin je pro nás samozřejmostí. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše úrodná země nabízí. Sázíme na dokonalý servis, který podtrhne Váš gastronomický zážitek.

    Naše restaurace ENDEMIT získala ocenění Czech Hotel Awards - Hotel roku 2019, vítěz v kategorii Restaurace ve Zlínském kraji!



    ENDEMIT CHEF´S MENU

    Endemit chef´s menu se podává od 12.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).
    Cena za kompletní Endemit menu v degustačních porcích je 1 100 Kč.
    Cena za vinné a digestiv párování je 690 Kč.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Ganache z foie gras Nakládaná rebarbora, brioška s mákem Riesling, Julius Treis, Mosel - Německo

    POLÉVKA

    • Silný hovězí vývar Knedlíček se zelím a hovězím masem, libečkový olej, naložená řepa, kopr, křen Sauvignon, Šamšula, Čejkovice - Morava

    TEPLÝ PŘEDKRM

    • Filet z duhového pstruha Omáčka z jablečného octa s estragonem, lardo, fermentovaná kedlubna Gewürztraminer, Castelfelder, Alto Adige - Itálie

    HLAVNÍ CHOD

    • Konfitovaná husí srdce Velouté z medvědího česneku, bramborák, černá šalotka, pohanka Shiraz Provenance, Saronsberg - Jižní Afrika

    DEZERT

    • Marshmallow z růží Mandlová sušenka, malinová omáčka, krém z verbeny Fassbind, Malina - Švýcarsko

    ENDEMIT CHEF´S MENU VEGETARIÁNSKÉ

    Endemit chef´s menu vegetariánské se podává od 12.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).
    Cena za kompletní Endemit menu v degustačních porcích je 990 Kč.
    Cena za vinné a digestiv párování je 590 Kč.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Opečená brokolice s mákem Gremolata, čerstvý sýr z místní farmy, chilli Ryzlink Vlašský, Šoman, Dolní Dunajovice - Morava

    POLÉVKA

    • Celerový krém s pečeným česnekem Chlebový crumble, naložený celer Rulandské šedé, Mokruša Mutěnice - Morava

    TEPLÝ PŘEDKRM

    • Variace z cukety Pečená, tatarák, purée, semínkový chips, uzený tvaroh Grüner Veltliner, Malat, Kremstal - Rakousko

    HLAVNÍ CHOD

    • Pohankový koláč s bylinkama Romesco omáčka, karotka, smažená pohanka, salát Merlot, Beneš, Hrušky - Morava

    DEZERT

    • Jablečný tarte tatin Skořicová zmrzlina Chambord likér, Loira - Francie

    DENNÍ MENU

    Denní menu se podává od 12.00 do 16.00 hodin.

    PŘEDKRMY

    • Uzený losos Kompresovaná okurka, pažitková emulze, créme fraiche 170 Kč
    • Tatarák z hovězí svíčkové Chlebový chips, sušené černé olivy, lardo, křen 375 Kč
    • Opečená brokolice s mákem Gremolata, čerstvý sýr z místní farmy, chilli 185 Kč
    • Variace z cukety Pečená, tatarák, purée, semínkový chips, uzený tvaroh 185 Kč
    • Ganache z foie gras Nakládaná rebarbora, brioche s mákem 305 Kč
    • Filet z duhového pstruha Omáčka z jablečného octa s estragonem, lardo, fermentovaná kedlubna 185 Kč

    POLÉVKY

    • Brokolicový krém Pěna z modrého sýru, pečená brokolice, pohanka 140 Kč
    • Hovězí vývar Bylinkové fritátové nudle, kořenová zelenina 125 Kč
    • Celerový krém s pečeným česnekem Chlebový crumble, naložený celer 145 Kč
    • Silný hovězí vývar Knedlíček se zelím a hovězím masem, libečkový olej, naložená řepa, kopr, křen 175 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Salát z quinoy Hladkolistá petržel, jahody, čerstvý sýr z místní farmy, cherry rajčata, semínkový chips 185 Kč
    • Rukolový salát Mix pečených semínek, horský sýr, třešně, naložený pórek, balsamico 175 Kč
    • Listový salát Naložená zelenina, uzený sýr z místní farmy, jablko, chlebový crumble, dressing 175 Kč
    • Pstruh z místní sádky, pečený vcelku Brambory grenaille, letní zelenina, salát 335 Kč
    • Sous-vide telecí játra Polenta s jarní cibulkou, jablkový kompot se šalvějí, brokolice 275 Kč
    • Tagliatelle s hladkolistou petrželí Omáčka z pečených paprik, zelenina, čerstvý sýr z místní farmy, mandle 255 Kč
    • Kuřecí stehno plněné bylinkama a kuřecí fáší Tarhoňa se zeleninou a bylinkama, salát, jús 265 Kč
    • Smažený hovězí řízek z květové špičky Bramborová kaše, naložené zelí s koprem, křenový créme fraiche 325 Kč
    • Pohankový koláč s bylinkama Romesco omáčka, karotka, smažená pohanka, salát 265 Kč
    • Konfitovaná husí srdce Velouté z medvědího česneku, bramborák, černá šalotka, pohanka 370 Kč
    • Dušený hovězí karabáček na smetaně Domácí karlovarský knedlík, šlehaná smetana, brusinky 305 Kč
    • Hovězí I-bone, cena za 100 g 60 dnů vyzrálý nízký roštěnec na kosti, brambory grenaille s bylinkami, máslová kaše, dušená zelenina, listový salát 225 Kč

    DEZERTY

    • Jahody marinované v sektu Bezinková espuma, oplatek 130 Kč
    • Nanuk z borovicových výhonků a ginu Potažený čokoládou Valrhona 135 Kč
    • Jablečný tarte tatin Skořicová zmrzlina 155 Kč
    • Marshmallow z růží Mandlová sušenka, malinová omáčka, krém z verbeny 165 Kč
    • Domácí zmrzliny a sorbety dle denní nabídky cena za 1 porci 55 Kč

    VEČERNÍ MENU

    Večerní menu se podává od 17.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).

    PŘEDKRMY

    • Tatarák z hovězí svíčkové Chlebový chips, sušené černé olivy, lardo, křen 375 Kč
    • Puding z pohanky Letní zelenina, romesco omáčka, libečkový olej, mandle 165 Kč
    • Opečená brokolice s mákem Gremolata, čerstvý sýr z místní farmy, chilli 185 Kč
    • Variace z cukety Pečená, tatarák, purée, semínkový chips, uzený tvaroh 185 Kč
    • Ganache z foie gras Nakládaná rebarbora, brioška s mákem 305 Kč
    • Filet z duhového pstruha Omáčka z jablečného octa s estragonem, lardo, fermentovaná kedlubna 185 Kč

    POLÉVKY

    • Polévka z pečených rajčat Parmazánová panna cotta, bazalkový olej 155 Kč
    • Slepičí vývar Knedlíček z kuřecího masa, zeleninové rösti, pažitka 145 Kč
    • Celerový krém s pečeným česnekem Chlebový crumble, naložený celer 145 Kč
    • Silný hovězí vývar Knedlíček se zelím a hovězím masem, libečkový olej, naložená řepa, kopr, křen 175 Kč

    SALÁTY

    • Salát z quinoy Hladkolistá petržel, jahody, čerstvý sýr z místní farmy, cherry rajčata, semínkový chips 185 Kč
    • Rukolový salát Mix pečených semínek, horský sýr, třešně, naložený pórek, balsamico 175 Kč
    • Listový salát Naložená zelenina, uzený sýr z místní farmy, jablko, chlebový crumble, dressing 175 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Sous-vide kuřecí prso Hráškové purée, cukrový hrášek, parmazánová kroketa, kuřecí jús 365 Kč
    • Grilované kachní prso Pórkové purée, kroupy s bylinkama a zeleninou, třešně, jús 405 Kč
    • Filet z jesetera Špičaté zelí, podmáslí, koprová emulze, kopr, fenyklová buerre blanc 375 Kč
    • Konfitované jehněčí koleno BPohankový koláč s bylinkama, gremolata, karotka, jús 415 Kč
    • Noky z pečené petržele Velouté z medvědího česneku, baby špenát, šlehaná brynza 235 Kč
    • Steak z hovězí svíčkové Nadívaný lilek s domácím uzeným a zeleninou, karotka, hovězí jús 655 Kč
    • Pohankový koláč s bylinkama Romesco omáčka, karotka, smažená pohanka, salát 265 Kč
    • Konfitovaná husí srdce Velouté z medvědího česneku, bramborák, černá šalotka, pohanka 370 Kč
    • Hovězí I-bone, cena za 100 g 60 dnů vyzrálý nízký roštěnec na kosti, brambory grenaille s bylinkami, máslová kaše, dušená zelenina, listový salát 225 Kč

    DEZERTY

    • Mátová granita Panna cotta z podmáslí, limetkový gel, ostružiny 130 Kč
    • Mille feuille z čokolády Valrhona Tři druhy oplatek, višně v griotce 145 Kč
    • Jablečný tarte tatin Skořicová zmrzlina 155 Kč
    • Marshmallow z růží Mandlová sušenka, malinová omáčka, krém z verbeny 165 Kč
    • Domácí zmrzliny a sorbety, dle denní nabídky cena za 1 porci 55 Kč

    DĚTSKÁ JÍDLA

    • Čerstvé těstoviny, rajčata, farmářský sýr 185 Kč
    • Čerstvé těstoviny, bylinkové pesto, uzený farmářský sýr 185 Kč
    • Kuřecí řízky, bramborová kaše, kompot 215 Kč
    • Přírodní kuřecí plátek, opékaný brambor, kuřecí jus 195 Kč

    SÝRY

    • Mix sýrů z Biofarmy Horut, cena za 100 g Horský zrající sýr (doba zrání 3 měsíce), Hermelín (zrající sýr s bílou plísní), Horský sýr Gryere (doba zrání minimálně 4 měsíce) 175 Kč

    SDÍLENÉ MENU

    Sdílené menu se podává od 12.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace) vždy pro 4 nebo 8 osob. Sdílené menu je možno objednat nejpozději 5 dnů před rezervací stolu e-mailem nebo telefonem.

    HOVĚZÍ MENU (Cena 1 500 Kč / osoba)

    • Předkrm Tatarák, topinky, česnek
    • Hlavní chody Pomalu pečený "Top Side" (vrchní šál) Dušená hovězí líčka (ossobuco) Grilovaný tomahawk
    • Přílohy Bramborová kaše Pečené brambory s česnekem Máslová zelenina Listový salát, dressing Domácí chleba Ratatouille
    • Omáčky Bernaise sauce Pepřová omáčka Demi-glace
    • Dezert Čokoládové brownie s oříškama, zakysaná smetana s ovocem

    VEPŘOVÉ MENU (Cena 1 200 Kč / osoba)

    • Předkrm Škvarková pomazánka, domácí chleba
    • Hlavní chody Porketa (pečený bůček) Dušené koleno Grilované kotlety
    • Přílohy Bramborová kaše s pažitkou Pečené brambory s česnekem a bylinkami Dušená zelenina Zelný salát z bystročického zelí se zázvorem Mini jelítka Jablečné pyré Domácí chleba
    • Omáčky Chlebová s rozmarýnem Demi-glace
    • Dezert Farmářský cheesecake s ovocem

    DRŮBEŽÍ MENU (Cena 1 100 Kč / osoba)

    • Předkrm Paštika z kachních jater, domácí brioche, cherry sauce
    • Hlavní chody Pečené olivové kuře s bylinkovou nádivkou Konfitovaná kachní prsa Pomalu pečené krůtí stehno
    • Přílohy Gratinované brambory Krémová tarhoňa s bylinkami Rýžový pilaf Pečená zelenina Zeleninový salát Dressing Domácí chleba
    • Omáčky Kuřecí jús Omáčka z výpeku
    • Dezert Jablečný crumble s omáčkou z calvadosu

    Podporujeme lokální farmáře, vybíráme si z nejkvalitnějších surovin vyrobených a vypěstovaných poctivou prací, vaříme a servírujeme s láskou. Každý kousek na Vašem talíři si píše svůj příběh.

    Maso Klouda:
    „Pochopil jsem, že výběr surovin je jedním z klíčových pilířů na cestě k úspěchu“, říká Martin Klouda. V současné době se firma specializuje na zpracování kvalitního hovězího a vepřového masa. „Víte, co jíte!“ Maso pochází z vybraných kvalitních chovů v Čechách a na Moravě.
    Farma Rudimov:
    Píše se rok 2003 a v malém mikroregionu Luhačovského zálesí vznikla myšlenka vybudovat rodinnou ekofarmu. Nyní farma tvoří kolem obce Rudimov souvislý celek o výměře téměř 180 ha pastvin a luk. Chovají se zde ovce masného plemene Romney Marsh (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus. Při práci s ovcemi a dobytkem pomáhají vycvičené Border Kolie. Maso se na farmě staří za sucha minimálně 21 dnů.
    Kysucká qualita:
    Exkluzivní distributor produktů zemědělského družstva Čierne – Svrčinovec. Společnost produkuje kuřata nejvyšší kvality a tradiční výrobky z ovčího mléka. Každý produkt je opatřen značkou KQ, která je symbolem regionální potraviny.
    Farma Z.P.Z:
    Mladá, rodinná, zemědělská farma, jejíž vznik se datuje od poloviny roku 1993. Jiří, Jan a Daniel spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem nás, začali budovat zemědělskou farmu se zaměřením na chov holštýnského skotu a produkci mléka. V současné době firma hospodaří přibližně na 220 ha luk a pastvin a tyto pozemky obhospodařují v duchu ekologie – bez chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt poznáte na kvalitě mléka a mléčných výrobků.
    Kozí Farma Zerlina:
    Čerstvá chuť poctivé ruční práce. Rodinná ekologická farma s produkcí kvalitních, domácích bio produktů z kozího mléka. Kozí farma funguje na principu eko-farmy, jinými slovy, snaží se dosáhnout soběstačnosti ve všech fázích produkce, bez použití chemie. Pozemky se rozprostírají v CHKO Beskydy.


    PROVOZNÍ DOBA RESTAURACE

    • PONDĚLÍ - ČTVRTEK, NEDĚLE 12:00 - 22:00 hod. (kuchyně od 12.00 do 21:00 hod.)
    • PÁTEK, SOBOTA 12:00 - 23:00 hod. (kuchyně od 12:00 do 22:00 hod.)
    V průběhu víkendů a státních svátků je nutné rezervovat si stůl v restauraci v dostatečném předstihu prostřednictvím hotelové recepce.
    Hotel si vyhrazuje právo uzavřít restauraci v případě konání soukromé akce.

    Vaše pejsky u nás v restauraci rádi uvítáme, prosíme Vás ale o dodržení následujících podmínek:
    1) Vstup s pejskem do hotelu či hotelové restaurace je možný do hmotnosti 25 kg pejska.
    2) Pejsek musí po celou dobu ležet pod stolem či židlí svého pána a nesmí se svévolně pohybovat po restauraci.
    3) Pejsek nesmí jakkoliv znečistit prostředí a ovzduší restaurace.
    4) Pejsek se nesmí jakkoliv hlasitě projevovat a rušit ostatní hosty restaurace.
    5) V případě porušení některé z těchto podmínek musí pejsek neprodleně opustit restauraci.

    Našim cílem je vytvořit pro Vás a Vaše pejsky příjemné prostředí, ale prosíme o respektování ostatních hostů hotelu a hotelové restaurace.
    Děkujeme.
    Tým Endemit