Endemit Boutique Hotel & Spa - Horní Bečva 1029, 756 57 Horní Bečva

  • cscs

    Restaurace

    Tam, kde se kvůli jídlu budete rádi vracet...

    Koncept otevřené kuchyně dává našim hostům možnost nahlédnout přímo pod ruce kuchařům, kteří zde vytváří jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou gastronomií. Použití čerstvých, lokálních surovin je pro nás samozřejmostí. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše úrodná země nabízí. Sázíme na dokonalý servis, který podtrhne Váš gastronomický zážitek.

    Naše restaurace ENDEMIT získala ocenění Czech Hotel Awards - Hotel roku 2019, vítěz v kategorii Restaurace ve Zlínském kraji!



    ENDEMIT CHEF´S MENU

    Endemit chef´s menu se podává od 12.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).
    Cena za kompletní Endemit menu v degustačních porcích je 950 Kč.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Gravlax z candáta Voda z rajčat s bylinkovým olejem, kaviár, výhonky 190 Kč

    POLÉVKA

    • Z fermentovaných pečených rajčat Čerstvý sýr místní z farmy, kořenová zelenina, pažitka 145 Kč

    PŘEDKRM

    • Husí Foie gras Pyré z pečených jablek, máslová sušenka, kuřecí jús 325 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Pečený hřbet z jelena sika Zauzené pyré z topinamburu, karamelizovaný topinambur, omáčka z mladých smrkových výhonků 450 Kč

    DEZERT

    • Domácí smetanový nanuk ze smrkových výhonků 95 Kč

    DENNÍ MENU

    Denní menu se podává od 12.00 do 16.00 hodin.

    PŘEDKRMY

    • Tatarák z hovězí svíčkové Topinky, česnek 310 Kč
    • Rillet z uzeného pstruha Podmáslí, koprový salát, piment 160 Kč

    POLÉVKY

    • Silný slepičí vývar Kořenová zelenina, domácí nudle 90 Kč
    • Bramborovo-pórkový krém Vejce 63 st.C, pórek, brambory 95 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Chlupaté knedlíky s bystročickým zelím a uzeným masem 179 Kč
    • Pečené kuřecí stehno Šťouchaný brambor, konfitovaná mrkev, zakysaná smetana s jarní cibulkou 169 Kč
    • Hovězí játra Sous-vide Pyré z červené čočky, pohankový knedlíček, omáčka s cibulí a uzeným masem 195 Kč
    • Telecí řízek Bramborová kaše, hlávkový salát se špekem 265 Kč
    • Pstruh ze sádky z Dolní Bečvy, pečený vcelku v bylinkové krustě Grenaille brambory, letní zelenina 290 Kč
    • Hovězí tomahawk, cena za 100 g Gratinovaná zelenina, máslová kaše, salát 135 Kč
    • Tagliatelle Omáčka z pečených paprik, sýr z farmy, brokolice 210 Kč
    • Salát Zauzený sýr z farmy, křepelčí vejce, smažené kapari, červená řepa, restovaná pohanka 165 Kč

    DEZERTY

    • Honzovy buchty Šlehaný tvaroh 120 Kč
    • Rozbitý závin Pohanková drobenka, vanilkový krém 135 Kč
    • Brownies Podmáslí s malinami, oříšky 165 Kč

    VEČERNÍ MENU

    Večerní menu se podává od 17.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).

    PŘEDKRMY

    • Tatarák z hovězí svíčkové Pečené filo těsto, marinovaná zelenina, listový salát 310 Kč
    • Gravlax z candáta Voda z rajčat s bylinkovým olejem, jablka, kaviár, výhonky 190 Kč
    • Uzený hovězí jazyk Bramborové domácí lokše, pyré z bílé cibule, smažené bystročické zelí 145 Kč

    POLÉVKY

    • Brynzový demikát Zakysaná smetana s uzenou paprikou, brambory, sušená šunka 145 Kč
    • Hráškový krém Vejce 63 st.C, slaninový prach, hrášek, výhonky 130 Kč
    • Králičí kaldoun Knedlíček z králičích stehen a bylinek, pažitka 135 Kč

    SALÁTY

    • Salát s kachním prsem Pyré z pečených jablek, naložená letní zelenina, listový salát 185 Kč
    • Rukolový salát Cherry rajčata, naložená letní zelenina, čerstvý sýr z místní farmy, piniové oříšky 135 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Pomalu dušená loupaná plec s koprovým velouté Bramborový fondán, šlehané žloutky, kopr, koprový olej 270 Kč
    • Pstruh ze sádky z Dolní Bečvy, pečený vcelku v bylinkové krustě Grenaille brambory, letní zelenina 290 Kč
    • Kuřecí supréme, farma Kysuca, chov „exclusive“ Tarhoňa, mrkvové pyré, mangold, vlašské ořechy, kuřecí jús 310 Kč
    • Pomalu dušené jehněčí koleno z Bio farmy Rudimov v černém pivě Máslová kaše, konfitovaná mrkev, karamelizovaná šalotka, brokolice, jehněčí jús 350 Kč
    • Králičí roláda v kuřecí fáši a slanině Pyré z pastináku, brokolice, řapíkatý celer, cuketa, cukrový hrášek, kuřecí jús 370 Kč
    • Pečený kotlet z mangalice z bio chovu Gastrofarmy Salka Fazolové pyré, grenaille se špenátem, omáčka s cibulí a uzeným masem 365 Kč
    • Fillet Mignon 200 g Gratinovaný brambor, restovaná zelenina, česnekové výhonky, omáčka z uzeného morku 595 Kč
    • Domácí ravioly plněné brynzou Sušená šunka, oříškové máslo, cibule osmažená do křupava, pažitka 255 Kč
    • Risotto ze špaldy Pyré z hrášku, cuketa, sýr z farmy, výhonky 235 Kč

    DEZERTY

    • Jogurt z kozího mléka Honeycomb, směs oříšků, čerstvé ovoce 135 Kč
    • Čokoládová pěna Rebarbora, posypka z vloček, čerstvé jahody 155 Kč
    • Créme brulée Podmáslí, zmrzlina z pampelišek 155 Kč

    DĚTSKÁ JÍDLA

    • Domácí tagliatelle, rajčata, farmářský sýr 165 Kč
    • Domácí tagliatelle, bylinkové pesto, uzený farmářský sýr 155 Kč
    • Kuřecí řízky, bramborová kaše, kompot 185 Kč
    • Přírodní kuřecí plátek, opékaný brambor, kuřecí jus 175 Kč
    Podporujeme lokální farmáře, vybíráme si z nejkvalitnějších surovin vyrobených a vypěstovaných poctivou prací, vaříme a servírujeme s láskou. Každý kousek na Vašem talíři si píše svůj příběh.

    Maso Klouda:
    „Pochopil jsem, že výběr surovin je jedním z klíčových pilířů na cestě k úspěchu“, říká Martin Klouda. V současné době se firma specializuje na zpracování kvalitního hovězího a vepřového masa. „Víte, co jíte!“ Maso pochází z vybraných kvalitních chovů v Čechách a na Moravě.
    Farma Rudimov:
    Píše se rok 2003 a v malém mikroregionu Luhačovského zálesí vznikla myšlenka vybudovat rodinnou ekofarmu. Nyní farma tvoří kolem obce Rudimov souvislý celek o výměře téměř 180 ha pastvin a luk. Chovají se zde ovce masného plemene Romney Marsh (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus. Při práci s ovcemi a dobytkem pomáhají vycvičené Border Kolie. Maso se na farmě staří za sucha minimálně 21 dnů.
    Kysucká qualita:
    Exkluzivní distributor produktů zemědělského družstva Čierne – Svrčinovec. Společnost produkuje kuřata nejvyšší kvality a tradiční výrobky z ovčího mléka. Každý produkt je opatřen značkou KQ, která je symbolem regionální potraviny.
    Farma Z.P.Z:
    Mladá, rodinná, zemědělská farma, jejíž vznik se datuje od poloviny roku 1993. Jiří, Jan a Daniel spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem nás, začali budovat zemědělskou farmu se zaměřením na chov holštýnského skotu a produkci mléka. V současné době firma hospodaří přibližně na 220 ha luk a pastvin a tyto pozemky obhospodařují v duchu ekologie – bez chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt poznáte na kvalitě mléka a mléčných výrobků.
    Kozí Farma Zerlina:
    Čerstvá chuť poctivé ruční práce. Rodinná ekologická farma s produkcí kvalitních, domácích bio produktů z kozího mléka. Kozí farma funguje na principu eko-farmy, jinými slovy, snaží se dosáhnout soběstačnosti ve všech fázích produkce, bez použití chemie. Pozemky se rozprostírají v CHKO Beskydy.


    PROVOZNÍ DOBA RESTAURACE

    • PONDĚLÍ - ČTVRTEK, NEDĚLE 12:00 - 22:00 hod. (kuchyně od 12.00 do 21:00 hod.)
    • PÁTEK, SOBOTA 12:00 - 23:00 hod. (kuchyně od 12:00 do 22:00 hod.)
    V průběhu víkendů a státních svátků je nutné rezervovat si stůl v restauraci v dostatečném předstihu prostřednictvím hotelové recepce.
    Hotel si vyhrazuje právo uzavřít restauraci v případě konání soukromé akce.
    Zvířata mají vstup do restaurace zakázán.