Endemit Boutique Hotel & Spa - Horní Bečva 1029, 756 57 Horní Bečva

  • cscs

    Restaurace

    Tam, kde je jídlo vždy čerstvé

    Koncept otevřené kuchyně dává našim hostům možnost nahlédnout přímo pod ruce kuchařům, kteří zde vytváří jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou gastronomií. Použití čerstvých, lokálních surovin je pro nás samozřejmostí. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše úrodná země nabízí. Sázíme na dokonalý servis, který podtrhne Váš gastronomický zážitek.



    AKTUÁLNÍ MENU

    PŘEDKRMY

    • Paštika z kuřecích jater z farmy Kysuca, chov „exclusive“ Kompot z lilku, marinovaný pomeranč v chilli a medu 185 Kč
    • Hovězí tatarák z bio chovu Maso Klouda Foie gras, kozí sýr, kapary, filo 310 Kč

    POLÉVKY

    • Vývar z farmářské slepice Zelenina, maso, těstoviny 115 Kč
    • Hráškové velouté Vejce sous-vide, guanciale, brambor, hrášek, lanýžový olej 125 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Pstruh v papilotě ze sádky z Nové Vsi Zelenina, bylinkový salát s koprem 330 Kč
    • Kuřecí prso v parmazánové krustě, farma Kysuca, chov „exclusive“ Pureé z topinamburu, květák, mrkev 325 Kč
    • Králičí hřbet z farmy Rudimov Celerové pureé, kroketa s kozím sýrem, hrášek, brokolice 370 Kč
    • Kachní prso z bio chovu Gastrofarmy Salka Pastinákové pureé s vanilkou, šalotky, bramborový fondant 375 Kč
    • Kotleta z mangalice z bio chovu Gastrofarmy Salka Krémová sezonní zelenina, demi-glace 365 Kč
    • Telecí ossobuco na rajčatech, plemeno limousine Čabajka, paprika, cuketa, pečené grenaille s rozmarýrem 395 Kč
    • Hovězí žebro bez kosti z bio chovu Maso Klouda Gratinovaná mrkev s růžovým pepřem a hrubozrnnou hořčicí, 340 Kč
    • Fillet Mignon 200 g z bio chovu Maso Klouda Fazolové lusky, pureé z pečeného česneku, brambor 595 Kč
    • Stařený hovězí tomahawk z bio chovu Maso Klouda, cena za 100 g Gratinovaná zelenina, pečená kaše, salát 135 Kč
    • Hráškové risotto Ovčí sýr, cukrový hrášek 255 Kč
    • Bylinkový salát „Endemit“ Křepelčí vejce, fazolové lusky, kedluben, slunečnicová semínka 210 Kč
    • Salát z rukoly Čerstvý kravský sýr, rajčata, bazalka, pinie 165 Kč

    DEZERTY

    • Čokoládový fondant Borůvky, vanilková zmrzlina 185 Kč
    • Tvaroh Jahody, čokoláda 165 Kč
    • Domácí zmrzliny a sorbety dle denní nabídky, cena za 1 porci 40 Kč

    ENDEMIT MENU

    Cena za kompletní degustační Endemit menu je 850 Kč za osobu.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Carpaccio z uzeného kapra ze sádky z Nové Vsi Brambor, kopr, jablka, cornichons 155 Kč

    POLÉVKA

    • Kyselice z kedlubny s kyškou Uzené kachní prso, zelí, brambor, špek 135 Kč

    TEPLÝ PŘEDKRM

    • Opečené Foie gras Brioška, jablečné pureé, omáčka z grapefruitu a růžového vína 325 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Pečený hřbet z jelena sika Pohanková krupice, omáčka z borůvek, kořenová zelenina 475 Kč

    DEZERT

    • Čokoládový „kámen“ Bílá čokoláda, maracuja 155 Kč
    Podporujeme lokální farmáře, vybíráme si z nejkvalitnějších surovin vyrobených a vypěstovaných poctivou prací, vaříme a servírujeme s láskou. Každý kousek na Vašem talíři si píše svůj příběh.

    Maso Klouda:
    „Pochopil jsem, že výběr surovin je jedním z klíčových pilířů na cestě k úspěchu“, říká Martin Klouda. V současné době se firma specializuje na zpracování kvalitního hovězího a vepřového masa. „Víte, co jíte!“ Maso pochází z vybraných kvalitních chovů v Čechách a na Moravě.
    Farma Rudimov:
    Píše se rok 2003 a v malém mikroregionu Luhačovského zálesí vznikla myšlenka vybudovat rodinnou ekofarmu. Nyní farma tvoří kolem obce Rudimov souvislý celek o výměře téměř 180 ha pastvin a luk. Chovají se zde ovce masného plemene Romney Marsh (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus. Při práci s ovcemi a dobytkem pomáhají vycvičené Border Kolie. Maso se na farmě staří za sucha minimálně 21 dnů.
    Kysucká qualita:
    Exkluzivní distributor produktů zemědělského družstva Čierne – Svrčinovec. Společnost produkuje kuřata nejvyšší kvality a tradiční výrobky z ovčího mléka. Každý produkt je opatřen značkou KQ, která je symbolem regionální potraviny.
    Farma Z.P.Z:
    Mladá, rodinná, zemědělská farma, jejíž vznik se datuje od poloviny roku 1993. Jiří, Jan a Daniel spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem nás, začali budovat zemědělskou farmu se zaměřením na chov holštýnského skotu a produkci mléka. V současné době firma hospodaří přibližně na 220 ha luk a pastvin a tyto pozemky obhospodařují v duchu ekologie – bez chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt poznáte na kvalitě mléka a mléčných výrobků.
    Kozí Farma Zerlina:
    Čerstvá chuť poctivé ruční práce. Rodinná ekologická farma s produkcí kvalitních, domácích bio produktů z kozího mléka. Kozí farma funguje na principu eko-farmy, jinými slovy, snaží se dosáhnout soběstačnosti ve všech fázích produkce, bez použití chemie. Pozemky se rozprostírají v CHKO Beskydy.


    PROVOZNÍ DOBA RESTAURACE

    • PONDĚLÍ - ČTVRTEK, NEDĚLE 12:00 - 22:00 hod. (kuchyně PO-ČT od 17:00 do 21:00 hod., NE od 12:00 do 21:00 hod.)
    • PÁTEK, SOBOTA 12:00 - 23:00 hod. (kuchyně od 12:00 do 22:00 hod.)
    V průběhu víkendů a státních svátků je nutné rezervovat si stůl v restauraci v dostatečném předstihu prostřednictvím hotelové recepce.
    Hotel si vyhrazuje právo uzavřít restauraci v případě konání soukromé akce.
    Zvířata mají vstup do restaurace zakázán.