Endemit Boutique Hotel & Spa - Horní Bečva 1029, 756 57 Horní Bečva

  • cscs

    Restaurace

    Tam, kde je jídlo vždy čerstvé

    Koncept otevřené kuchyně dává našim hostům možnost nahlédnout přímo pod ruce kuchařům, kteří zde vytváří jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou gastronomií. Použití čerstvých, lokálních surovin je pro nás samozřejmostí. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše úrodná země nabízí. Sázíme na dokonalý servis, který podtrhne Váš gastronomický zážitek.

    Naše restaurace ENDEMIT získala ocenění Czech Hotel Awards - Hotel roku 2019, vítěz v kategorii Restaurace ve Zlínském kraji!



    ENDEMIT MENU

    Cena za kompletní degustační Endemit menu je 850 Kč za osobu.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Rybí sulc Lososovitý pstruh ze sádky z Nové Vsi, kaviár, okurek 190 Kč

    POLÉVKA

    • Vývar z farmářské kachny s portským vínem Kachní ravioli, kořenová zelenina 145 Kč

    TEPLÝ PŘEDKRM

    • Pečený candát Čočka beluga, omáčka z bílého vína, lískové oříšky, fenykl 340 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Kohout z gastrofarmy Salka na víně Slanina, cibulky, mrkev, houby, bramborová kaše 360 Kč

    DEZERT

    • Čokoládový „kámen“ s ostružinou 155 Kč

    VALAŠSKÉ MENU

    Cena za kompletní degustační Valašské menu je 950 Kč za osobu.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Tatarák ze svíčkové z Maso Klouda Lanýžový olej, chlebový chips, worchester kaviár, marinovaná šalotka v chilli, dijonská majonéza 310 Kč

    POLÉVKA

    • Kulajda Beskydské hřiby, brambor, vejce 63 oC, kopr 135 Kč

    TEPLÝ PŘEDKRM

    • Králík z farmy Rudimov na paprice Špenátové špecle 320 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Pečená panenka z divočáka z Maso Klouda Purée z červeného zelí, knedlík se štramberským uchem a perníkem 510 Kč

    DEZERT

    • Šišky s mákem Maková zmrzlina, povidla, espuma z vaječného likéru 170 Kč

    VEGETARIÁNSKÉ MENU

    Cena za kompletní degustační Vegetariánské menu je 800 Kč za osobu.

    TEPLÝ PŘEDKRM 1

    • Houbové tagliatelle Kaštanové pesto, parmazán 210 Kč

    POLÉVKA

    • Z pečených paprik Bylinkový creme fraiche, krupicový knedlíček s uzenou paprikou 125 Kč

    TEPLÝ PŘEDKRM 2

    • Dýňové ravioli Farmářský uzený tvaroh, dýňová semínka, šalvějové máslo 275 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Kroupoto s lanýžovým olejem Vejce 63 oC, petržel, kozí sýr 315 Kč

    DEZERT

    • Belgická čokoláda Višně 165 Kč
    Podporujeme lokální farmáře, vybíráme si z nejkvalitnějších surovin vyrobených a vypěstovaných poctivou prací, vaříme a servírujeme s láskou. Každý kousek na Vašem talíři si píše svůj příběh.

    Maso Klouda:
    „Pochopil jsem, že výběr surovin je jedním z klíčových pilířů na cestě k úspěchu“, říká Martin Klouda. V současné době se firma specializuje na zpracování kvalitního hovězího a vepřového masa. „Víte, co jíte!“ Maso pochází z vybraných kvalitních chovů v Čechách a na Moravě.
    Farma Rudimov:
    Píše se rok 2003 a v malém mikroregionu Luhačovského zálesí vznikla myšlenka vybudovat rodinnou ekofarmu. Nyní farma tvoří kolem obce Rudimov souvislý celek o výměře téměř 180 ha pastvin a luk. Chovají se zde ovce masného plemene Romney Marsh (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus. Při práci s ovcemi a dobytkem pomáhají vycvičené Border Kolie. Maso se na farmě staří za sucha minimálně 21 dnů.
    Kysucká qualita:
    Exkluzivní distributor produktů zemědělského družstva Čierne – Svrčinovec. Společnost produkuje kuřata nejvyšší kvality a tradiční výrobky z ovčího mléka. Každý produkt je opatřen značkou KQ, která je symbolem regionální potraviny.
    Farma Z.P.Z:
    Mladá, rodinná, zemědělská farma, jejíž vznik se datuje od poloviny roku 1993. Jiří, Jan a Daniel spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem nás, začali budovat zemědělskou farmu se zaměřením na chov holštýnského skotu a produkci mléka. V současné době firma hospodaří přibližně na 220 ha luk a pastvin a tyto pozemky obhospodařují v duchu ekologie – bez chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt poznáte na kvalitě mléka a mléčných výrobků.
    Kozí Farma Zerlina:
    Čerstvá chuť poctivé ruční práce. Rodinná ekologická farma s produkcí kvalitních, domácích bio produktů z kozího mléka. Kozí farma funguje na principu eko-farmy, jinými slovy, snaží se dosáhnout soběstačnosti ve všech fázích produkce, bez použití chemie. Pozemky se rozprostírají v CHKO Beskydy.


    PROVOZNÍ DOBA RESTAURACE

    • PONDĚLÍ - ČTVRTEK, NEDĚLE 12:00 - 22:00 hod. (kuchyně PO-ČT od 17:00 do 21:00 hod., NE od 12:00 do 21:00 hod.)
    • PÁTEK, SOBOTA 12:00 - 23:00 hod. (kuchyně od 12:00 do 22:00 hod.)
    V průběhu víkendů a státních svátků je nutné rezervovat si stůl v restauraci v dostatečném předstihu prostřednictvím hotelové recepce.
    Hotel si vyhrazuje právo uzavřít restauraci v případě konání soukromé akce.
    Zvířata mají vstup do restaurace zakázán.