Endemit Boutique Hotel & Spa - Horní Bečva 1029, 756 57 Horní Bečva

  • cscs

    Restaurace

    Tam, kde se kvůli jídlu budete rádi vracet...

    Koncept otevřené kuchyně dává našim hostům možnost nahlédnout přímo pod ruce kuchařům, kteří zde vytváří jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou gastronomií. Použití čerstvých, lokálních surovin je pro nás samozřejmostí. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše úrodná země nabízí. Sázíme na dokonalý servis, který podtrhne Váš gastronomický zážitek.

    Naše restaurace ENDEMIT získala ocenění Czech Hotel Awards - Hotel roku 2019, vítěz v kategorii Restaurace ve Zlínském kraji!



    ENDEMIT CHEF´S MENU

    Endemit chef´s menu se podává od 12.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).
    Cena za kompletní Endemit menu v degustačních porcích je 880 Kč.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Terina z kysucké brynzy Salát z pěti druhů cibule, špek z řeznictví „U bobra“ 165 Kč

    POLÉVKA

    • Krémová rybí polévka Grilovaný candát, pórek, řapíkatý celer, mrkev 145 Kč

    PŘEDKRM

    • Marinované Foie gras Máslová brioška, karamelizované červené hrozny, marinované bílé hrozny, drůbeží jus 325 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Sous-vide hřbet z jelena sika na jalovci Květákové pureé, fermentovaný květák, demi-glace s borovičkou 485 Kč

    DEZERT

    • Kámen Endemit z belgické čokolády Rozinky, lískové ořechy, zázvor 155 Kč

    DENNÍ MENU

    Denní menu se podává od 12.00 do 16.00 hodin.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Domácí tlačenka, nakládaná zelenina 75 Kč

    POLÉVKY

    • Fazolová s uzeným kolenem 75 Kč
    • Valašská kyselica s kachním masem 75 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Větrník s hovězím hrudím od českých farmářů cheddar, rajče, okurek, coleslaw z červeného zelí 220 Kč
    • Větrník s trhaným kachním masem coleslaw z červeného zelí 220 Kč
    • Pomalu pečená vepřová žebra domácí chléb, křen, hořčice, okurek 255 Kč
    • Pastýřský koláč z jehněčí plece 255 Kč
    • Telecí řízek, bramborová kaše, okurkový salát 265 Kč
    • Halušky, kysucká brynza, slanina, cibulka 185 Kč
    • Salát s grilovaným kozím sýrem, červená řepa, vlašské ořechy 185 Kč

    DEZERTY

    • Pošírovaná hruška, čokoláda, domácí vanilková zmrzlina 95 Kč
    • Jablečný štrůdl, vanilková omáčka 85 Kč
    • Sacher dort, karamelová šlehačka 85 Kč

    VEČERNÍ MENU

    Večerní menu se podává od 17.00 do 21.00 hodin (resp. 22.00 hodin dle provozní doby restaurace).

    PŘEDKRMY

    • Huspenina ze selečích nožiček Nakládaná zelenina, křenová espuma, majoránka 165 Kč
    • Hovězí tatarák Bio chov Maso Klouda, celerová remuláda, topinky, česnek, salát 310 Kč
    • Marinovaný sleď Salsa z uzených rajčat, česnekové chipsy, olivy, kerblík 185 Kč

    POLÉVKY

    • Vývar z hovězí oháňky Chov Charolais z pastvin Bílých Karpat, domácí těstoviny, kořenová zelenina 145 Kč
    • Polévka z pečeného česneku Uzený hovězí jazyk od Kloudy, sous-vide vejce 63º C, brambory, pěna z křenu 135 Kč
    • Bramboračka „Endemit“ Beskydské houby, kapusta, mrkev, celer 125 Kč

    SALÁT

    • Salát s roquefort kroketama Řepa, sous-vide hruška, karamelizované vlašské ořechy 260 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Kuřecí prso sous-vide Farma Kysuca (Slovensko), chov „exclusive“, omáčka z bílého vína a hub, pureé z topinamburu, hlíva ústřičná na kmíně 315 Kč
    • Grilované kachní prso Farma z Maďarska, mrkvové pureé, řepa, pastiňák, drůbeží jus 345 Kč
    • Pečená vepřová kotleta Chov Mangalica z farmy Biopack ze Salky, glazované grenaile brambory se špenátem, demi-glace 365 Kč
    • Hovězí žebra na červeném víně Bio chov Maso Klouda, pečená bramborová kaše, kořenová zelenina 340 Kč
    • Fillet Mignon 200 g Bio chov Maso Klouda, hasselback brambory, pepřová omáčka 595 Kč
    • Grilovaná tmavá treska Salát z teplé zeleniny a puy čočky, salsa ze sušených rajčat 345 Kč
    • Risotto Beskydské houby, beurre blanc, parmazán, petržel 285 Kč

    DEZERTY

    • Tvarohová „Bábovka“ Vanilkový krém, čokoládová zmrzlina, pěna z vlašských ořechů 145 Kč
    • Bramborové taštičky s mákem Perníková strouhanka, povidlová zmrzlina, rum 165 Kč
    • Domácí zmrzliny a sorbety dle denní nabídky 40 Kč

    DĚTSKÁ JÍDLA

    • Domácí tagliatelle, rajčata, farmářský sýr 165 Kč
    • Domácí tagliatelle, bylinkové pesto, uzený farmářský sýr 155 Kč
    • Kuřecí řízky, bramborová kaše, meruňkový kompot 185 Kč
    • Přírodní kuřecí plátek, opékaný brambor, kuřecí jus 175 Kč
    Podporujeme lokální farmáře, vybíráme si z nejkvalitnějších surovin vyrobených a vypěstovaných poctivou prací, vaříme a servírujeme s láskou. Každý kousek na Vašem talíři si píše svůj příběh.

    Maso Klouda:
    „Pochopil jsem, že výběr surovin je jedním z klíčových pilířů na cestě k úspěchu“, říká Martin Klouda. V současné době se firma specializuje na zpracování kvalitního hovězího a vepřového masa. „Víte, co jíte!“ Maso pochází z vybraných kvalitních chovů v Čechách a na Moravě.
    Farma Rudimov:
    Píše se rok 2003 a v malém mikroregionu Luhačovského zálesí vznikla myšlenka vybudovat rodinnou ekofarmu. Nyní farma tvoří kolem obce Rudimov souvislý celek o výměře téměř 180 ha pastvin a luk. Chovají se zde ovce masného plemene Romney Marsh (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus. Při práci s ovcemi a dobytkem pomáhají vycvičené Border Kolie. Maso se na farmě staří za sucha minimálně 21 dnů.
    Kysucká qualita:
    Exkluzivní distributor produktů zemědělského družstva Čierne – Svrčinovec. Společnost produkuje kuřata nejvyšší kvality a tradiční výrobky z ovčího mléka. Každý produkt je opatřen značkou KQ, která je symbolem regionální potraviny.
    Farma Z.P.Z:
    Mladá, rodinná, zemědělská farma, jejíž vznik se datuje od poloviny roku 1993. Jiří, Jan a Daniel spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem nás, začali budovat zemědělskou farmu se zaměřením na chov holštýnského skotu a produkci mléka. V současné době firma hospodaří přibližně na 220 ha luk a pastvin a tyto pozemky obhospodařují v duchu ekologie – bez chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt poznáte na kvalitě mléka a mléčných výrobků.
    Kozí Farma Zerlina:
    Čerstvá chuť poctivé ruční práce. Rodinná ekologická farma s produkcí kvalitních, domácích bio produktů z kozího mléka. Kozí farma funguje na principu eko-farmy, jinými slovy, snaží se dosáhnout soběstačnosti ve všech fázích produkce, bez použití chemie. Pozemky se rozprostírají v CHKO Beskydy.


    PROVOZNÍ DOBA RESTAURACE

    • PONDĚLÍ - ČTVRTEK, NEDĚLE 12:00 - 22:00 hod. (kuchyně od 12.00 do 21:00 hod.)
    • PÁTEK, SOBOTA 12:00 - 23:00 hod. (kuchyně od 12:00 do 22:00 hod.)
    V průběhu víkendů a státních svátků je nutné rezervovat si stůl v restauraci v dostatečném předstihu prostřednictvím hotelové recepce.
    Hotel si vyhrazuje právo uzavřít restauraci v případě konání soukromé akce.
    Zvířata mají vstup do restaurace zakázán.