Endemit Boutique Hotel & Spa - Horní Bečva 1029, 756 57 Horní Bečva

  • cscs

    Restaurace

    Tam, kde je jídlo vždy čerstvé

    Koncept otevřené kuchyně dává našim hostům možnost nahlédnout přímo pod ruce kuchařům, kteří zde vytváří jedinečné pokrmy inspirované tradiční valašskou gastronomií. Použití čerstvých, lokálních surovin je pro nás samozřejmostí. Spolupracujeme s místními farmáři a vybíráme to nejlepší, co naše úrodná země nabízí. Sázíme na dokonalý servis, který podtrhne Váš gastronomický zážitek.



    ZIMNÍ MENU

    PŘEDKRMY

    • Paštika z drůbežích jater Farma Kysuca (Slovensko), chov „exclusive“, pistácie, gel z portského vína 175 Kč
    • Hovězí tatarák Bio chov Maso Klouda, topinky, chilli majonéza 310 Kč
    • Kuře na paprice Farma Kysuca (Slovensko), chov „exclusive“, linguine, rajčata, zakysaná smetana 275 Kč

    POLÉVKY

    • Vývar z hovězí oháňky Chov Charolais z pastvin Bílých Karpat od Maso Klouda, těstoviny, zelenina 125 Kč
    • Polévka z červené řepy Bůček z Bio chovu Maso Klouda, červené zelí, zakysaná smetana 125 Kč
    • Gulášová polévka Divočák, paprika, brambor, majoránka 145 Kč

    HLAVNÍ CHODY

    • Grilovaný candát Čočka beluga s kořenovou zeleninou, crème fraîche, omáčka z bílého vína 365 Kč
    • Kuřecí prso sous-vide Farma Kysuca (Slovensko), chov „exclusive“, pureé z topinamburu, černý kořen, vlašské ořechy, hřiby, drůbeží jus 315 Kč
    • Grilované kachní prso marinované v portském víně Farma Biopack ze Salky (Slovensko), brambory Dauphinoise, pureé z cibule, šalotka, drůbeží jus 395 Kč
    • Grilovaná vepřová panenka Bio chov Maso Klouda, polenta, pureé z karamelizovaných jablek, demi-glace 375 Kč
    • Pečený vepřový bůček Bio chov Maso Klouda, kadeřavá kapusta, guanciale, mrkvová kaše 295 Kč
    • Pomalu pečená jehněčí žebra bez kosti Chov „Romney Marsh“ z farmy Rudimov, bramborová kaše s křenem, 385 Kč
    • Telecí líčka na smetaně Espuma ze špeku, citron, brusinky, karlovarský knedlík 415 Kč
    • Hovězí hrudí sous-vide 48 hodin Bio chov Maso Klouda, kopr, vejce, kynutý knedlík 335 Kč
    • Fillet Mignon 200 g Bio chov Maso Klouda, pečená kořenová zelenina, bramborové pureé, demi-glace 595 Kč
    • Houbové halušky Uzené husí prso z Farmy Biopack ze Salky (Slovensko), petržel, shimeji 245 Kč
    • Zimní salát z pečené zeleniny Krutony, vejce, bylinkový dresing 195 Kč

    DEZERTY

    • Čokoládová tartaletka s vaječným likérem 165 Kč
    • Mousse z bílé čokolády Maliny, pistácie, vanilková zmrzlina 185 Kč
    • Kaštanové mille feuille s javorovým sirupem 225 Kč

    ENDEMIT MENU

    Cena za kompletní degustační Endemit menu je 800 Kč za osobu.

    STUDENÝ PŘEDKRM

    • Domácí tlačenka Nakládaná zelenina 155 Kč

    POLÉVKA

    • Polévka z bílých fazolí Uzený hovězí jazyk, žloutek, křen, fava fazole 165 Kč

    TEPLÝ PŘEDKRM

    • Opečené Foie gras Kaštanové pureé, hruškové chutney, pernod sauce 315 Kč

    HLAVNÍ CHOD

    • Dančí hřbet sous-vide Perníkový knedlík, omáčka z ostružin 495 Kč

    DEZERT

    • Povidlové taštičky Máslo, perník 165 Kč
    Podporujeme lokální farmáře, vybíráme si z nejkvalitnějších surovin vyrobených a vypěstovaných poctivou prací, vaříme a servírujeme s láskou. Každý kousek na Vašem talíři si píše svůj příběh.

    Maso Klouda:
    „Pochopil jsem, že výběr surovin je jedním z klíčových pilířů na cestě k úspěchu“, říká Martin Klouda. V současné době se firma specializuje na zpracování kvalitního hovězího a vepřového masa. „Víte, co jíte!“ Maso pochází z vybraných kvalitních chovů v Čechách a na Moravě.
    Farma Rudimov:
    Píše se rok 2003 a v malém mikroregionu Luhačovského zálesí vznikla myšlenka vybudovat rodinnou ekofarmu. Nyní farma tvoří kolem obce Rudimov souvislý celek o výměře téměř 180 ha pastvin a luk. Chovají se zde ovce masného plemene Romney Marsh (Kent) a krávy masného plemene Aberdeen Angus. Při práci s ovcemi a dobytkem pomáhají vycvičené Border Kolie. Maso se na farmě staří za sucha minimálně 21 dnů.
    Kysucká qualita:
    Exkluzivní distributor produktů zemědělského družstva Čierne – Svrčinovec. Společnost produkuje kuřata nejvyšší kvality a tradiční výrobky z ovčího mléka. Každý produkt je opatřen značkou KQ, která je symbolem regionální potraviny.
    Farma Z.P.Z:
    Mladá, rodinná, zemědělská farma, jejíž vznik se datuje od poloviny roku 1993. Jiří, Jan a Daniel spolu s láskou k zemědělství, dobytku a krajině kolem nás, začali budovat zemědělskou farmu se zaměřením na chov holštýnského skotu a produkci mléka. V současné době firma hospodaří přibližně na 220 ha luk a pastvin a tyto pozemky obhospodařují v duchu ekologie – bez chemických přípravků, hnojiv a jiných nepřírodních látek. Tento fakt poznáte na kvalitě mléka a mléčných výrobků.
    Kozí Farma Zerlina:
    Čerstvá chuť poctivé ruční práce. Rodinná ekologická farma s produkcí kvalitních, domácích bio produktů z kozího mléka. Kozí farma funguje na principu eko-farmy, jinými slovy, snaží se dosáhnout soběstačnosti ve všech fázích produkce, bez použití chemie. Pozemky se rozprostírají v CHKO Beskydy.